NS Reizigers

Vernieuwde VIRM 2/3 gepresenteerd

Op 2 juni heeft de NS de vernieuwde VIRM stellen uit de 2/3 serie aan het publiek gepresenteerd. Dit betreft de modernisering van de 13 vierwagentreinstellen (9500 serie) en 33 zeswagentreinstellen (8700 serie) welke komen uit de vervolgorder uit 2002 bij Bombardier.

Het meest opvallende aan deze door NS Treinmodernisering in Haarlem gemoderniseerde stellen is dat zij de nieuwe "flow" huisstijl van NS dragen. Deze stijl was al eerder op de Vectrons voor de Nightjet diensten te zien.

Aan de binnenzijde is het interieur vernieuwd in de lijn van de DDZ-treinstellen. Hierbij zal bij de VIRM 2/3 de kunst voornamelijk geïnspireerd zijn op het NS-logo. Door de hele trein zijn USB-poorten te vinden. En in de eersteklas ook stopcontacten. Op de balkons zijn love seats geplaatst. De WC's worden voorzien van een verschoontafel voor baby's.

Met de revisie van VIRM 2/3 heeft NS de Circulair Award in de categorie business gewonnen. Bij de modernisering heeft 99 procent van de oude onderdelen een tweede leven gekregen. Hiervan wordt 84 procent opnieuw in de vernieuwde treinstellen gebruikt.

Op maandag 7 juni zal het eerste stel in de reizigersdienst beschikbaar komen op het traject Amsterdam - Den Haag. Eind 2023 moeten alle VIRM 2/3 stellen zijn opgeknapt.

06-06-2021 | Erik Kruithof