Nieuw: Meerdere pagina's
Deze galerie bestaat uit meerdere pagina's. Gebruik de navigatie rechts om tussen de verschillende pagina's te navigeren.

Train Simulator Handleidingen
Basishandleiding

In deze basishandleiding voor Train Simulator kunt u lezen hoe u Train Simulator moet installeren. Daarnaast worden in deze handleiding de basis functionaliteiten van Train Simulator besproken die benodigd zijn om met een trein te kunnen rijden.

Train Simulator installeren
Voordat u van Train Simulator gebruik kunt maken moet u Train Simulator eerst op uw computer installeren. Volg onderstaande stappen om Train Simulator op uw computer te installeren.

 1. Stop de Train Simulator CD 1 in uw computer. Het installatiescherm (afbeelding 1) zal nu automatisch worden gestart. Als dit niet automatisch gebeurd moet u dit handmatig doen via "Deze Computer".


Afbeelding 1 1. Volg nu de aanwijzingen op het scherm om Train Simulator te installeren. Indien u ervoor kiest de installatie opties aan te passen raden wij u aan wel alle routes te installeren. Veel extra routes die u via Internet kunt verkregen hebben namelijk diverse bestanden van de zes standaardroutes nodig.


U heeft nu de installatie van Train Simulator afgerond en kunt beginnen aan uw eerste treinrit met Train Simulator.

Train Simulator draaien
Nu Train Simulator correct op uw computer is geïnstalleerd kunt u gaan beginnen met Train Simulator. Volg onderstaande stappen om uw eerste treinrit met Train Simulator te maken.

 1. Start Train Simulator vanuit het menu "Start" van Windows. Standaard is Train Simulator te vinden onder "Alle Programma's > Microsoft Games > Train Simulator". Het laden kan even duren.

 2. U bent nu aangekomen in het beginscherm van Train Simulator (afbeelding 2). In dit scherm kunt u kiezen uit een introductierit (Introductory Train Ride), tutorials welke u de werking van de simulator uitleggen (Turorials), het rijden met een trein (Drive a Train) en verdergaan met een eerder opgeslagen activiteit (Load Saved Activity). Kies hier voor "Drive a Train" om met een trein te gaan rijden.


Afbeelding 2 1. Vervolgens komt u in het scherm "Route & Activity Selection". In dit scherm (afbeelding 3) kunt u onder "Routes" een route selecteren. Onder "Activities" selecteert u een activiteit. Met de optie "Explore Route" kunt u vrij rijden op de route van uw keuze. Als u de optie "Explore Route" kiest kunt u onderin het "Activities" scherm een trein kiezen, een begin- en eindstation selecteren en de starttijd en weersomstandigheden kiezen. Nadat u een route en activiteit heeft gekozen klikt u rechtsonder op "Start" om te beginnen.


Afbeelding 3 1. Nadat u in het scherm uit afbeelding 3 op "Start" heeft geklikt zal Train Simulator de route laden. Daaropvolgend zult u het scherm uit afbeelding 4 te zien krijgen.


Afbeelding 4Train Simulator is nu gereed om met de trein te gaan rijden. Hieronder vindt u een overzicht van de basis besturingselementen van Train Simulator.

Besturingselementen Train Simulator
Tijdens het rijden met een trein binnen Train Simulator zult u het scherm uit afbeelding 4 voor u zien. In afbeelding 5 worden de belangrijkste elementen met nummers aangegeven. Voor elk nummer wordt hieronder uitgelegd wat de betekenis is. In Train Simulator is elke cabine anders vormgegeven, maar de basis elementen zult u in elke cabine terug vinden.

Afbeelding 5 1. Dit is de zogenaamde "Track Monitor" waarin u kunt zien wat uw snelheid is, wat de toegelaten snelheid is en op welke snelheid u moet reiden om geen vertraging te krijgen. Daarnaast kunt u in dit scherm zien hoe het traject de komende kilometers verloopt.
 2. Uw dienstregeling. Hierin kunt u zien wat het volgende station is en hoe laat u daar moet aankomen.
 3. Cabinesignalering. De cabinesignalering geeft de stand van het eerstvolgende sein weer.
 4. Hier ziet u de snelheidslimiet die vanaf het volgende sein geldt.
 5. Klok.
 6. Statusmeldingen van de treinbeveiliging en andere systemen.
 7. Snelheidsmeter. Afhankelijk van de trein wordt de snelheid aangegeven in kilometer per uur of mijl per uur.
 8. Luchtdrukmeter van de remleiding en remreservoir.
 9. Schakelaar voor de stroomafnemer.
 10. Noodrem.
 11. Rijrichtingschakelaar.
 12. Claxon.
 13. Tractieschakelaar.
 14. Remhandel van de treinrem.
 15. Schakelaar voor de zandstrooier.
 16. Schakelaar voor de bel. Deze is niet aanwezig op de Europese treinen.
 17. Schakelaar voor de frontverlichting.


Nu u weet waarvoor de belangrijkste elementen op u scherm dienen wordt het tijd om te weten hoe u een trein kunt besturen in Train Simulator. Hieronder volgen de belangrijkste toetsen en hun functies.

P = Stroomafnemer omhoog/omlaag
W = Rijrichting vooruit
S = Rijrichting achteruit
D = Verhoog tractie
A = Verminder tractie
E = Verhoog versnelling (alleen bepaalde treinen)
Shift + E = Verminder versnelling (alleen bepaalde treinen)
' = Verhoog remkracht treinrem
; = Verminder remkracht treinrem
] = Verhoog remkracht locomotiefrem (alleen bepaalde treinen)
[ = Verminder remkracht locomotiefrem (alleen bepaalde treinen)
. = Verhoog remkracht dynamische rem (alleen bepaalde treinen)
, = Verminder remkracht dynamische rem (alleen bepaalde treinen)
Backspace = Noodrem
Z = Reset beveiliging
X = Zandstrooier aan/uit
H = Verhoog frontverlichting
Shift + H = Verminder frontverlichting
Spatie = Claxon
B = Bel aan/uit
Enter = Laat reizigers in en uit stappen
F3 = Track Monitor tonen/verbergen
F10 = Dienstregeling tonen/verbergen
1 = Cabinezicht
ESC = Stoppen

Met het overzicht van de belangrijkste toetsen van Train Simulator bent u aan het einde gekomen van deze handleiding en kunt u daadwerkelijk beginnen aan uw eerste treinrit in Train Simulator.